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Pineapple layer cake - Layer cake à l'ananas

Par Chefinthehouse

A special occasion means a special cake. It's the end of the year at work and as everybody will be united for one night party, I wanted to make something big and tasty. So I tried the layer cake for the first time because you need many guests to eat such a dessert.

I adapted a recipe I found on an American website and here is how I proceded:

- 1/2 cup butter 
- 1 1/2 cups sugar
- 1 cup milk 
- 3 cups flour 
- 3 teaspoons baking powder 
- 2 eggs
- 1/2 pineapple freshly cut. 

Mix together the dry ingredients. Add the melted butter, then the egg yokes. Add the milk, litlte by little and stir well. Dice the pineapple and add the fruit and its juice to the batter. Pour into a high mold and bake for about 30-45 min. 

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When the cake is ready, let it cool down.
Prepare the frosting: Combine the egg whites with icing sugar until the frosting is saturated in sugar (approx 2 cups).
Cut the cake in three layers with a long knife (two if you're not confortable enough).
Spread the frosting between the layers and cover the cake with it.
Decorate with coconut and place it in the fridge.

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Qui dit occasion spéciale, dit gâteau spécial. C'est la fin de l'année au travail et comme tout le monde va se réunir pour une soirée, je voulais faire quelque chose de grand et avec du goût. Je teste donc pour la première fois le layer cake (gâteau à étages littéralement), parce qu'il faut de nombreux convives pour manger un gâteau de ce type.

J'ai adapté une recette trouvée sur un site américain et voici comment j'ai procédé:

 - 120g beurre
- 150g sucre 
- 250 ml lait
- 350g farine
- Levure 
- 2 oeufs 
- 1/2 ananas fraîchement coupé 

Mélanger ensemble les ingrédients secs. Ajouter le beurre fondu, puis les jaunes d'oeuf. Verser le lait petit à petit et bien mélanger .Couper l'ananas en dés et ajouter le fruit ainsi que son jus à la pâte. Verser dans un moule assez haut et enfourner pendant 30 à 45 min. 


Quand le gâteau est prêt, laisser refroidir. 
Préparer le glaçage: Mélanger les blancs c'oeuf avec du sucre glace jusqu'à ce que le glaçage soit saturé en sucre (environ 200g).

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Couper le gâteau en tro is parties dans l'épaisseur avec un long couteau  (2 parties si on est moins à l'aise).
Etaler la garniture entre les étages et recouvrir  le gâteau du glaçage.
Décorer avec de la noix de coco et placer au frais. 

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