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The wild larder: nettles

Par Watermeloun

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It’s been such a long time since I wanted to forage wild food in the nature. To start this adventure, I decided to give a try to prickly nettles. I’ve heard that once they’re cooked, they taste quite similar to spinach, well I’ll have to try different recipes this week! Medicinally, it is beneficial in more ways than we fully understand. One amazing use is as preventative antihistamine, which if taken steadily from very early spring will be most effective against allergies such as hay fever.

If you want to pick up nettles, follow these simple instructions: Make sure that your arms and legs are well-covered, including your wrists and ankles. Find a good stand of nettles well-away from roadsides (where they are at risk of being sprayed by chemicals or otherwise contaminated by car emissions). Nettles thrive in the same conditions as blackberries and can often be found competing for territory with them. Carefully pick the top four leaves of each plant in early spring, when the nettle is at its best – all the plant’s energy, which we are after, is at its growing points.

※※※

Cela faisait déjà un long moment que j’avais envie d’essayer la “cueillette sauvage”. Pour commencer cette petite aventure, je voulais être sûre d’être capable d’identifier quelque chose de comestible, et je ne me suis pas aventurée trop loin des sentiers battus en portant mon dévolu sur l’ortie. Facilement identifiable, je n’avais que très peu de chances de m’empoisonner mortellement! Une fois cuits, il paraît qu’ils ont le goût d’épinards. J’ai donc hâte de passer en cuisine et d’essayer différentes recettes! Médicalement, l’ortie possèderait bien plus de vertus thérapeutiques que nous le comprenons.

Si vous voulez aussi cueillir des orties, il suffit simplement de suivre les quelques recommandations suivantes: mais attention à ne pas tarder, la cueillette se fait entre Mars et Avril. Choisissez un endroit à l’écart des chemins et des routes où les voitures et animaux pourraient contaminer les plantes. Il ne vous reste plus qu’à cueillir les quatre feuilles qui se trouvent en haut de la branche. Bonne récolte!



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