Confiture d'abricots

Par Chefinthehouse

Look at those lovely apricots! Summer has just come down here and with it, all the delicious seasonal fruits! Among them, you have the apricots. Of course, they are best in July but I wanted to try a little jam, to change from the strawberry one.
So I chose the best ones, the most colorful, and my kitchen really smelled of summer.
To make a good jam, you need:

- 1kg of apricots
- 1kg of sugar
- Approx 3 cups of water (more if necessary)


Cut the apricots in smal dices, boil them slowly with water. When the preparation is ready, add the sugar, all at once. Cook for about 45 min (do not over boil it ), until the color changes. When the jam is ready, pour it into jars and let them cool. Enjoy on a piece of bread!

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Regardez moi ces beaux abricots! L'été vient juste de montrer le bout de son nez et avec lui tous les délicieux fruits de saisons. Parmi eux, vous avez les abricots. Ils sont bien sûrs meilleurs en Juillet mais j'avais envie de tester une petite confiture pour changer de celle à la fraise. Alors j'ai choisi les plus beaux, les plus colorés, et ma cuisine avait l'odeur de l'été.
Pour faire une bonne confiture, il faut:
- 1 kg d'abricots
- 1kg de sucre
- Environ trois verres d'eau (plus si nécessaire)


Couper les abricots en dés, faire bouillir légèrement avec l'eau. Quand le préparation est prête, ajouter le sucre en une seule fois. Faire cuire environ 45 min (ne pas faire trop bouillir), jusqu'à ce que la couleur change, verser dans des pots et les laisser refroidir. A déguster sur un morceau de pain!