Magret séché cacao épicé romarin / dried fillet of duck with spiced cocoa and rosemary

Par Clairetmichel

Duckfle coat

dans le panier :

1 magret de canard
2 branches de romarin
1kg de gros sel
1cs de cacao amer
1cc de 4 épices
1/2cc de piment de Cayenne
poivre
de la gaze

in the basket :

1 fillet of duck
2 branches rosemary
2 pounds cooking salt
1 tablespoon unsweetened cocoa
1 teaspoon 4 spices mixture
1/2 teaspoon cayenne hotpepper
pepper
gauze

dans la cuisine / in the kitchen :

recouvrez le fond d'un moule de gros sel
déposez votre magret et recouvrez le de gros sel
laissez le dormir au frais 24H00

cover bottom of a pan with salt
lay down your fillet of duck and cover all with salt
then let it sleep for 1 day in your fridge

pour réveiller votre magret, rincez le sous l'eau froide, séchez le soigneusement à l'aide de sopalin
puis massez le avec le mélange d'épices, de cacao, de piment et de poivre
posez les branches de romarin dessus et enroulez le dans la gaze bien serrée

to wake your fillet up, rince it well under cold water and dry it nicely with absorbing paper
then massage it with spices mixture, cocoa, hotpepper & pepper
put down on the fillet the branches of rosemary and wrap it up tightly in gauze

après tous ces efforts, votre magret aura besoin de 3 semaines de repos au frais avant que vous ne puissiez apprécier sa saveur & sa texture merveilleuse

after all theses efforts your fillet needs 3 weeks vacations in your fridge before you can appreciate its wonderful taste and texture

deliduckcious