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Veau aux olives * Oliivipata-resepti

Publié le 16 septembre 2012 par Maurelita

Une des recettes préférées de mon gentleman biker est le veau aux olives qu'il fait mijoter dans une grosse marmite en fonte. Voici sa recette en exclusivité :

Veau-olives
1 kg de morceaux de veau pour blanquette
10 gousses d'ail
2 dl de vin blanc
2 feuilles de laurier
3 càc de thym
1/2 cube bouillon de boeuf
2 dl de purée de tomates
piment langue d'oiseau ou harissa
200 g d'olives vertes dénoyautées en rondelles
2-3 oignons en quartiers
1 dl de crème liquide
1 càc de farine de blé

Faire dorer la viande dans une poêle anti-adhésive pour une belle couleur, puis les verser dans une marmite en fonte. Ajouter 8 gousses d'ail, le vin blanc et les épices, et faire mijoter au moins pendant une heure sur petit feu.

A mi-chemin, ajouter les olives et les oignons. Peu avant de servir, compléter avec 2 gousses d'ail pressées, la crème et faire épaissir avec la farine.

Accompagner le plat de pommes sautées, des pâtes ou de riz. Pour une ambiance authentique, mettre sur la table également une aïoli maison !

Variante : on peut également préparer le plat avec du porc - une version moins chère et que les enfants préfèrent pour sa texture moins filandreuse.

   *   *   *

Yksi motoristiherrasmieheni bravuureja on oheinen oliivipata, joka haudutetaan isossa valurautapadassa mureaksi.

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1kg vasikan paistia
10 valkosipulin kynttä
2dl valkoviiniä ja/tai vettä
2 laakerinlehteä
3tl tinjamia
1/2 lihaliemikuutio
2dl tomaattipyreetä
tulista maun mukaan (piment langue d'oiseau, harissa...)
200g vihreitä kivettömiä oliiveja viipaleina
2-3 sipulia lohkoina
1dl kermaa
1tl jauhoa

Ruskista lihapalat paistinpannussa kauniin värisiksi, ja siirrä valurautavuokaan hauduttamista varten. Lisää 8 kokonaista valkosipulia, valkoviini ja mausteet, ja hauduta vähintään tunnin ajan pienellä tulella.

Puolivälissä kypsymistä lisää viipaloidut oliivit, sekä sipulit. Hieman ennen tarjoilua puserra sekaan viimeiset kaksi valkosipulinkynttä, lisää kerma ja suurusta jauhoilla.

Tarjoillaan paistettujen perunoitten, pastan tai riisin kanssa, ja aidon tunnelman vuoksi tujusti valkosipulista aïoli-majoonesia pöytään.

Vaihtelun vuoksi vasikan voi korvata possulla ; halvempi vaihtoehto ja lapset pitävät enemmän porsaanlihasta, jota on helpompi leikata ja syödä.


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