The big almond trees at Ezile Bay (Ghana)

Wonderful shadow from wild almond tree, at Ezile Bay
En Français ci-après.
Clinging to the shore, these immense wild almond trees, tall and piercing the sky (Terminalia catappa) are well known to those who came to stay at Ezile Bay, at Akwidaa, taking advantage of their refreshing and reassuring shade, serene and unchanging, so beneficial.
These are fruit trees also called almond-country or 'Abrofo Nkate' in fanti or 'obruni groundnuts' in English pidgin (Creole) from Ghana. Translation: the seeds of foreigner.

Children from the villages of Katakor and Akwidaa come in large numbers to pick almonds so prized by the wild almond tree called Indian almond or tropical almond or even country almonds.
The fruit contains a single core, very hard, containing an edible almond, with a delicate taste that resembles hazelnut. Wild almond are generally eaten raw.

At Ezile Bay, we love roasted AbrofoNkate,wild almond
At Ezile Bay, we like to roast them and enjoy happiness! In sweet version and good crêpes with ghanaian chocolate or salty accompanied by basil found in the bush in pistou mode of the tropics!
A pure marvel this tree!
In addition, it has many therapeutic virtues, more information there.
Connaissez vous l’AbrofoNkate ?
Accrochés au rivage de la baie, ces badamiers immenses, altiers et perçant le ciel (Terminalia catappa) sont bien connus de celles et ceux qui sont venus séjourner à Ezile Bay, profitant de leur ombre rafraîchissante et rassurante, sereine et immuable, si bienfaisante.
Ce sont des arbres fruitiers appelés aussi amandier-pays ou « Abrofo Nkate » en fanti ou « obruni groundnuts » en anglais pidgin (créole) du Ghana. Traduction : les graines de l'étranger.
Les enfants des villages de Katakor et Akwidaa viennent en nombre ramasser les amandes si prisées du badamier appelés badames ou encore amandes pays.
Le fruit contient un seul noyau, très dur, renfermant une amande comestible, au goût délicat qui s'apparente à la noisette. Les badames, se mangent généralement crues.
A Ezile Bay, nous aimons a les torréfier et avanti le bonheur! En version sucrée et des bonnes crêpes au chocolat du Ghana ou salées accompagnées du basilic trouvé dans le bush en mode pistou des tropiques!
Une pure merveille cet arbre !
En outre, il a de nombreuses vertus thérapeutiques, plus d’information dans le blog
Visitez notre maison d’hôte au #Ghana sur la plage de Busua : Busua Inn (fr)
Visitez notre écolodge tropical en bord de mer dans la baie d'Ezile : Ezile bay (fr)
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Visit our tropical ecolodge on the lovely Bay of Ezile : Ezile bay (en)
