Nous avons enfiles notre kimono d’ete ou yukata pour nous rendre au festival d’Obon (fete des morts) au vignole de Kobe. Et oui il y a en un ici aussi!!!Apres avoir galeree pour me souvenir de comment le mettre nous nous sommes lances et avons prit le train habille tel quels!C’est toujours une aventure de voir la réaction des gens: les obachans (grand-mères japonaises) nous souriez et la plupart nous regardaient en coin!
We have worned our summer yukata for the first time this year and maybe the last… for the Obon Masturi (Festival of the Deads) at the Kobe Winery. Yes, Kobe makes wine too! After habing spent a couple hours trying to remember how to wear it we have finally taken the train dressed like that!I guess that’s part of the aventures for foreigners in Japan: to see people’s reaction, the little obachans (Japanese grand mothers) were polite enough to smile and the others were looking at us between curiosity and disdain!
Le festival était sympa avec de la musique traditionnelle, des stands de nourriture.
The festival was nice with some traditional music, dances and foods.
Quand au vin j’ai goute un moelleux qui était vraiment très sucre! Affaire a suivre, nous prévoyons d’acheter une bouteille très vite de la tester!
As far as the wine, I have tried a sweet white wine and it was really sweet but had some body… we will try it again and will let you know if you all should look for it at your favorite wine shop!