Sunday Lunch ahead ! Its too cold to move out, sathurday is boaring, so lets cook Paupiettes !! A “Paupiette” is a piece of meat (veal), beaten thinly before being stuffed with vegetables (lets add muschrooms !) and then rolled, you braised them or bale them in sock or..wine ! Its typically french and we LOVE it !!! Go and get all you need : 8 thin slices of veal (about 30g each) cut from the loin, 150g (or more!!) mushrooms (dont get the mexican ones…we recommend chanterelles or morels even boletus !), 1 egg, 2 small onions, finely chopped, 120g bacon cut into small dices, 1 tbsp Dijon mustard (the one that’s so strong it makes you cry), 2 garlic cloves, crushed, 1 1/2 tbsp julienned lemon zest, 1 tbsp breadcrumbs, 50g flour, bacon drippings, salt and black pepper, 1 tsp thyme leaves and to finish, a handful of fresh parsley, finely chopped !
Now, lets get busy, turn the music really loud (we recommend any kind as long you downloaded it from Le Mouching [i'm sure if you browse, you'll find some..], its the only music that goes with cooking !) then follow the recipe :Melt the dripping in a pan and use to fry the onions, mushrooms and bacon untill nicely coloured (about 8 minutes) Tip into a bowl to cool, then mix in the lemon zest, breadcrumbs, parsley, seasoning and 1 egg, mix thoroughly and leave aside. Then, place each peace of veal between 2 sheets of clingfilm and use a mallet or rolling pin (watch your fingers) to flatten each piece. Season liberally with salt and freshly ground black pepper and thyme, then lay a little of the stuffing you’ve prepared, on each slice before rollingup the meat and securing with toothpick or bondage tying with butcher string ! Yeah ! Add some more bacon fat to a pan and use to brown the meat then just add just enough water to cover and allow to simmer slowly for 10 to 15 minutes. Add the garlic and the mustard to the sauce, then cook for a further 30 mn at a very slow simmer. You can add extra mushrooms and a little cream… Serve with boiled potatoes or rice ! Bon appétit !
Bon, on va pas se la raconter, ça caille. Le samedi on s’emmerde alors on va se faire des Paupiettes, ça va nous occuper les doigts et ça va nous distraire, nous nourrir et épater la galerie par la même occasion. Allez chercher de la musique sur le Mouching (je suis certain que vous êtes des petits malins et que vous allez en trouver ici, mettez la stereo à fond, et c’est partit mon kiki ! Voilà pour 4: 4 escalope de veau, 150 g de champignons de Paris, (nous on vous recommande des girolles ou si vous avez de cèpes…voire des morilles…), 150 gr de chair à saucisse; 30 gr de beurre, 1 cuil. d’huile, I/2 verre de vin blanc sec (hips) (des malins ont essayé avec de la bière, c’est pas mal…), 20 cl de crême fraîche, ail, persil, poivre, sel… Foutez moi les champignons, bien nettoyés et tranchés, dans une sauteuse avec la chair à saucisse, mélangez, salez, poivrez, et mélangez moi tout ça ! ENsuite vous reservez et divisez en 4, OK ? Prenez un maillet, un rouleau à pâtisserie, un tube de canne et foutez sur la gueule aux escalopes pour les attendrir et les aplatir comme des limandes. Garnissez-les de la farce, roulez-les et fermez les avec des cures dents ou de la ficelle à saucisse ! (ho laaa, tout doux, c’est pas du bondage !) Faire chauffer le beurre et l’huile dans la sauteuse, mettez les paupiettes et faites les dorer (partout, partout), salez, poivrez, et ajoutez le vin banc. Portez à ébulition couvrez et laissez mijoter 45 minutes environ. 10 minutes avant la fin, ajouter la crême fraiche, assaisonnez selon votre goût, ajouter des champignons que vous aures mis de côté et servez avec des potates ! Bon ap’ !