image from http://www.ayushveda.com
I picked up my favourite 2 food magazines last time I flew home to France: Elle a Table and Saveurs. I never get enough of them. Everything is tempting, just reading it! This time I even found a great "cupboard" express recipe for making little nibbles....brilliant! Here's my version:
BISCUITS CRACKERS AUX GRAINES DE SESAME, GRAINES DE PAVOT ET EPICES
ingredients
130 g de farine
1 cuil a café bombée de cumin en poudre
1 cuil a café bombée chacune de graines de pavot et de sesame
1 cuil a cafe de graines de fenouil
1 cuil a cafe de fleur de sel
1 oeuf
environ 1/2 petit verre d'eau
130g plain flour1 heaped teaspoon of ground cumin1 heaped teaspoon each of poppy seeds and sesame seeds1 heaped teaspoon of fennel seeds1teaspoon of salt crystals1 eggabout 1/2 small glass of water
La recette en 5 coups de cuillere
1. Prechauffez votre four a 190 degres
2. Dans une poele anti-adhesive, faites chauffer a sec cumin, fenouil et graines de sesame pendant environ 2 minutes pour augmenter leur arome au maximum
3. Dans un saladier, melanger les epices chauds, la farine, les graines de pavot, puis ajouter un oeuf legerement battu et un peu d'eau pour faire une pate
4. Etaler tres fin et coupez en petits rectangles, saupoudrez de fleur de sel
5. Faites cuire sur un papier sulfurisé ou une #Silpat pendant environ 15 minutes jusqu'a ce qu'ils soient bien dorés.
Servez avec du guacamole maison, une petite Cervelle de Canuts ou un tatziki bien frais.
1. Pre heat your oven to 190 degrees2. In a non stick pan, dry fry the cumin, fennel seeds and sesame seeds to extract as much flavour as possible, for about 2 minutes3. In a large bowl, combine warm spices, poppy seeds and flour then add the egg, lightly beaten and a little water to make a dough. 4. roll out on a lightly floured work surface, cut into thin rectangles and sprinkle with salt5. Bake for 15 minutes or until goldenserve with home made guacamole, "Cervelle de Canuts" or cool tatziki.
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