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La Saga des Tiramisu continue ! And the Tiramisu Saga goes on !

Par Foodiefroggy

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Apricots…I have the feeling that I will bore you to death with my many apricots recipes to come…But I realize that I really do have a crush on them and when I love I don’t count, even if I get close to a total addiction. Last winter, I was addicted to Mangoes, now my new “victims” are apricots. But, contrarily to my last post (Apricot and Grated Chocolate Loaf ), this time I have used the freshest apricots. Ma Que, for an italian recipe, one really needs to be healthyand vigorous, non è vero ? ;-)
My other Tiramisu recipes :

  • Candied Chestnuts Tiramisu
  • Strawberry and Raspberry Tiramisu

Les abricots, vous allez y avoir droit encore un certain temps…Je me rends compte que je fonctionne vraiment aux coups de cœur et, quand j’aime, je ne compte pas, jusqu’à friser l’addiction totale. Cet hiver, c’était la Mangue, là c’est donc sur l’Abricot que j’ai jeté mon dévolu. Mais contrairement à mon dernier billet sur le Cake aux abricots et Râpé de Chocolat, j’ai utilisé cette fois-ci des fruits de première fraîcheur. Ma Que, pour un dessert italien il est préférable d’être vigoureux et d’avoir un minimum de panache, non è vero ? ;-)
Mes autres Tiramisu:

  • Tiramisu aux Marrons glacés
  • Tiramisu aux Fraises et Framboises

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Makes 8 small tiramisus, and 6 large :
4 egg yolks
5 ounces granulated sugar
1 ½ cups unsalted mascarpone cheese, chilled
4 tablespoons sour cream
1 cup apricottea (or any flavour you like)
24ladyfingers
2 tablespoons vanilla extract
2.2 lbs fresh apricots
1 tablespoon Amaretto (almonds liqueur)
Pistachio powder (optional)

You need 6 whisky or 8 “tapas” glasses.
Mango Coulis :
1 ripe mango
2 tablespoons lemon juice
4 tablespoons orange juice
2 tablespoons granulated sugar

Pour 8 petits Tiramisu ou 6 grands :
4 jaunes d’oeufs
150g de sucre
250g de mascarpone
4 CS de crème fraîche épaisse
20cl de thé chaud (à l’abricot de préférence)
24biscuits à la cuiller (larges)
2 CS d’extrait de vanille
1 kilo de petits abricots
1 CS d’Amaretto
Poudre de pistaches (optionnel)
6 verres à whisky ou 8 verres à tapas transparents
Coulis de Mangue
1 mangue bien mûre
2 CS jus de citron
4 CS jus d’orange
2 CS sucre en poudre


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