Lounastimme työkavereitten kanssa jokin aika sitten idyllisessä kortteliravintolassa, jonka omistaja tekee itse tarjolla olevat suolaiset piirakat, lämpimät annokset ja toinen toistaan houkuttelevammat jälkiruokatortut. Ohessa oma improvisaationi reseptistä :
Makkara-peruna-juustopiirakka
valmis voitaikina
ruokaisaa leikkelemakkaraa paksuina siivuina
3-4 keitettyä perunaa
1/2 sipuli
voimakasta juustoa (esim brie)
kermaa
6 kananmunaa
pippuria

Asettele peruna- ja makkarasiivut, pieneksi pilkottu juusto ja ohuet sipulirenkaat taikinan päälle, lisää pippuroitu kermamunaseos ja ripottele roimasti juustoraastetta päälle.
Paista 180-asteessa n 15 minuuttia ja tarjoile haaleana hunajaviinietikkakastikkeella maustetun vihersalaatin kanssa.
* * *
Nous avons déjeuné dans un petit restaurant de quartier il y a quelque temps, et je me suis lancée le défi de reproduire une tarte salée qui nous avait beaucoup plu :
Tarte au saucisson à l'ail, aux pommes de terre et au fromage
pâte feuilletée prête à dérouler
saucisson à l'ail en tranches fines
3-4 pommes de terres cuites
1/2 oignon
du fromage bien parfumé (par exemple du brie)
crème liquide
6 oeufs
poivre
Etaler la pâte feuilletée dans un plat de 28cm de diamètre, préchauffer le four à 180°C.

Cuire à 180°C pendant environ 15 minutes et servir tiède avec une salade verte assaisonnée de vinaigrette au miel.