One traditionnal treat that we eat at Christmas is the chocolate truffles.
I remember helping my mother when I was a child, rolling them in the cocoa powder and licking my hands full of chocolate!
So it has become one of our essentials at this period of time.
This year, I used a little Baileys, for its taste and flavor and they were excellent, as always...
- 2 cups dark chocolate
- 1/4 cupmelted butter
- 1/3 cup sugar
- 4 tbsp Baileys
- 1 egg yoke
- Cocoa powder
Melt the chocolate in a low heat with the butter.
When is it smooth enough, remove from heat and add the egg yoke, and sugar. Pour the liquor and stir well.
Place in the fridge for one night. The day after, form little balls of chocolate and roll the in the cocoa. Prepare to be covered with chocolate at end of the session. Enjoy!
Une de nos douceurs favorites à Noël, ce sont les truffes en chocolat.
J'ai le souvenir d'aider ma mère quand j'étais petite , à les rouler dans le cacao et lécher mes mains pleines de chocolat!
C'est donc devenu un de nos incontournables à cette période de l'année.
Et cette fois ci, j'ai ajouté un peu de Baileys pour le goût et le parfum et elles étaient excellentes, comme toujours...
- 200g chocolat
- 50g beurre
- 70g sucre
- càs de Baileys
- 1 jaune d'oeuf
- du cacao maigre en poudre
Faire fondre le chocolat avec le beurre. Quand celui ci est bien lisse, ajouter le jaune d'oeuf puis le sucre. Verser la liqueur et bien mélanger. Placer au réfrigérateur une nuit. Le jour suivant, former des petites boules de chocolat et les rouler dans le cacao amer. Préparez vous à être couvert de chocolat à la fin de l'opération... Enjoy!