
Hier, ma fille a fait le dîner pour nous et donc j'ai décidé de faire des gaufres pour m’en servir de mon gaufrier que j'avais depuis plus d'un an et que je n'ai jamais utilisé! J'avais marqué cette recette que j'ai trouvée sur le web.
Ces gaufresbrownies sont délicieuses! Seulement, si vous avez l'intention de les servir nature, ajouter le sucre un peu plus car ils ne contiennent pas beaucoup de sucre. Bien sûr, si vous servez les gaufres avec du sirop, crème fouettée, crème glacée ou de la crème, s'en tenir à la recette originale.


Brownie WafflesIngredients1 cup flour2 tsp baking powder1/3 cup cocoa powder½ tsp salt½ cup dark chocolate chips1 cup milk (divided in half)¼ cup vegetable oil1 tsp vanilla extract2 eggs, divided¼ cup sugar (please add at least 2 but up to 4 tbsp extra unless serving with ice cream or whipped cream or custard)MethodIn a large bowl, add the flour, baking powder, cocoa powder, and salt, stir.In a microwave safe bowl, add the chocolate chips and ½ cup milk. Microwave for 30 seconds, stir and repeat until melted. Add the remaining milk, vegetable oil, vanilla and only the yolks of the two eggs.Whip the whites along with the sugar with a hand mixer until soft peaks form, about 5 minutes.Make a well in the dry ingredients, add the chocolate milk mixture and stir until just combined.Gently fold into the egg whites until just incorporated.Cook in a pre-heated waffle iron according to manufacturer’s specifications.Top with whipped cream, or ice cream, or frosting, or chocolate chips, or all of it.

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