Il y a quelques mois, nous avons fait un gâteau au chocolat pour l’anniversaire du papa de la meilleure amie de Tara. Ce gâteau au chocolat sentait très bon, mais on ne l’a pas goûté !!! Depuis, j’ai eu droit au quotidien – « Maman, quand est-ce qu’on fait le gâteau au chocolat » ?? Eh bien, on l’a fait hier ! Un vrai régal ! Une recette qui était simple et facile à réaliser. Au niveau gustatif –moelleux et extrêmement délicieuse !!
Je remercie Tara de m’avoir donné ses décos princesse pour réaliser la photo !!!
La recette vient du site
O’Délices ! Merci Marie-Laure !!***********A couple of months ago, we made a cake for Tara’s best friend’s father’s birthday. This cake smelt wonderful, but we did not taste it. Ever since, I was treated to a daily – “Mom, when are we going to make the chocolate cake”? Well, we made it yesterday! The cake was simply sublime. A recipe that’s simple to make. As for taste, soft and very delicious!!
Thanks to Tara for giving me some of her princess decorations for the picture.
This recipe is from the site “ O’Délices” (translated for English-speaker below). Thank you Marie-Laure!!!
Chocolate Cake
Ingredients
100 g plain flour
1 packet baking powder (10 g)
4 eggs
200 g sugar
1 pinch of salt
Preparation
Melt together the butter and the chocolate.Add the baking powder and the flour that were sifted together.
Beat the yolks with the sugar till thickened and whitish.
Add to the chocolate mixture.
Whip egg whites till stiff with a pinch of salt.
Add to the chocolate mixture.
Pour in a mould and cook for around 30 minutes in an oven preheated at 180°C (351°F).
Unmould when cool and serve.
************