Sweetartichoke
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Sweet Artichoke
http://sweetartichoke.com/
Des recettes végétariennes, simples et rapides, inspirées par mes origines et mes voyages: Italie, France, Inde et Moyen-Orient, principalement!
DERNIERS ARTICLES (93)
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Amaranth & chia seeds crackers (gluten-free & eggless) with two dips – crackers...
(en français, plus bas) Gluten-free baking is a great way to diversify the cereals we are consuming, as well as a way to have baked treats that give a pleasantl... Lire la suite
Publié le 25 juin 2011 CUISINE, RECETTES -
Indian Cooking Challenge: Iyengar Bakery Khara Savoury Biscuits – Biscuits salés...
(en français, plus bas) There are many things that brighten my days, one of them is waking up every morning with the excited expectation of the new wonders... Lire la suite
Publié le 15 juin 2011 CUISINE, RECETTES -
AWED Switzerland Round-Up – Récapitulatif sur la cuisine suisse
(en français, plus bas) Well, it turns out that choosing Swiss Cuisine for AWED was more challenging than expected… I would like to thank heartily the 3... Lire la suite
Publié le 07 juin 2011 CUISINE, RECETTES -
Lentils with fenugreek seeds – Lentilles/dal au fenugrec
(en français, plus bas) “Bitter” is usually not referring to something pleasant, whether we speak of an experience, words, or as you can guess, food… But what... Lire la suite
Publié le 24 mai 2011 CUISINE, RECETTES -
Tarte à la raisinée, a very Swiss pie! Tarte à la raisinée ou vin cuit
Tarte à la raisinée ou tarte au vin cuit Aujourd’hui, nous poursuivrons notre exploration des spécialités suisses et je voudrais vous présenter un ingrédient... Lire la suite
Publié le 19 mai 2011 CUISINE, RECETTES -
Pudachi Wadi – Coriander Rolls – Indian Cooking Challenge – Bouchées à la...
(en français, plus bas) For this month’s Indian Cooking Challenge, Srivalli asked us to prepare Puchadi Wadi or Coriander Roll, a snack from Maharasthra. She... Lire la suite
Publié le 15 mai 2011 CUISINE, RECETTES -
Bircher Müesli – a typical Swiss breakfast – Le Bircher muesli, un petit déjeune...
(en français, plus bas, après la partie sur Zürich) As you might have read in my earlier post, this month, I am happily hosting AWED on Swiss Cuisine and it is... Lire la suite
Publié le 11 mai 2011 CUISINE, RECETTES -
Nut Roast with za’atar – Pâté végétal aux oléagineux et za’atar
(recette en français, plus bas) As surprising as it might sound and even if I have been a vegetarian for quite a number of years, I had never baked or even... Lire la suite
Publié le 05 mai 2011 CUISINE, RECETTES -
Mousse au sirop d’érable dans sa coupelle en nougatine
Le Challenge des Daring Bakers du mois d’avril était organisé par Evelyne du blog Cheap Ethnic Eatz. Evelyne a proposé à tout le monde de faire une mousse au... Lire la suite
Publié le 27 avril 2011 CUISINE, RECETTES -
Figolli – maltese cookies for Easter – Biscuits maltais de Pâques
(en français, plus bas) Traditions have always fascinated me, whatever they are linked to: religion, day-to-day life, and of course as I am now so much into... Lire la suite
Publié le 21 avril 2011 CUISINE, RECETTES -
Vatteppam – Vattayappa (steamed rice cakes) for the Indian Cooking Challenge –...
(en français, plus bas) One of the reason I enjoy cooking so much, is that it has no limit when it comes to creativity and innovation and there is always... Lire la suite
Publié le 16 avril 2011 CUISINE, RECETTES -
Presto Pasta Nights 209 – Farfalle con fave – Pasta with fresh fava beans – Pâte...
It is my pleasure to announce that Sweet Artichoke will be hosting this week’s edition of Presto Pasta Nights. (#209) Presto Pasta Nights is a blogging event... Lire la suite
Publié le 09 avril 2011 CUISINE, RECETTES -
Pralines & Raspberry muffins – Muffins aux pralines et framboises
(en français, plus bas) Every spring I try to finish all the items in my pantry before replenishing my stock. Like many other foodies, I sometimes buy unusual... Lire la suite
Publié le 29 mars 2011 CUISINE, RECETTES -
Earth Hour and Artichoke and Chickpea Curry – Earth Hour et curry d’artichaut e...
Today, Saturday 26 March between 8.30 and 9.30 pm your location time, it will be Earth Hour. “Earth Hour started in 2007 in Sydney, Australia when 2. Lire la suite
Publié le 26 mars 2011 CUISINE, RECETTES -
A nice way of using radish greens… Une jolie façon d’utiliser des fanes de radis
(en français, plus bas) The arrival of spring is a very exciting part of the year, nature slowly wakes up from winter , the market stalls start to be filled wit... Lire la suite
Publié le 22 mars 2011 CUISINE, RECETTES -
Fondant au chocolat
(en français, plus bas) We have just returned from a lovely week-end in the beautiful Gruyère region. Gruyère is not only the birthplace of the cheese of the... Lire la suite
Publié le 15 mars 2011 CUISINE, RECETTES -
Ajvar, caviar de poivron rouge
L’ajvar est un caviar de poivron rouge et aubergine, servi comme dip,ou condiment dans les Balkans. Il existe certaines variations régionales: par exemple, au... Lire la suite
Publié le 09 mars 2011 CUISINE, RECETTES, RECETTES SALÉES -
Artichoke & hazelnut sandwich cookies – event announcement – Biscuits noisette e...
(en français, plus bas) Despite the name of this blog, this is only my third recipe with artichokes… (first one is here and seconde one : here). Lire la suite
Publié le 05 mars 2011 CUISINE, RECETTES -
White Radish with chickpeas and Pumpkin + Events announcement – Daikon aux pois...
(en français, plus bas) March is one of my favourite month of the year: where we live, spring is slowly starting to bloom… We have spotted the first primroses i... Lire la suite
Publié le 01 mars 2011 CUISINE, RECETTES -
Chocolate Panna Cotta & Almond Florentine Cookies- Panna Cotta au chocolat et...
(en français, plus bas) The February 2011 Daring Bakers’ challenge was hosted by Mallory from A Sofa in the Kitchen. She chose to challenge everyone to make... Lire la suite
Publié le 27 février 2011 CUISINE, RECETTES